Трима от ГЕРБ и по един от ДПС и БСП

...
 
Трима от ГЕРБ и по един от ДПС и БСП
Коментари Харесай

10 денонощия говорили депутатите от трибуната

  Трима от ГЕРБ и по един от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в топ 5 на най-изказващите се
Народните представители са говорили близо 250 часа от парламентарната естрада или 10 денонощия и половина от началото на мандата през април 2017 година до момента, излиза наяве от информация за „ Монитор “.

Данните демонстрират, че най-бъбриви са депутатите от ГЕРБ. На върха на класацията попада шефът на правната комисия Данаил Кирилов, който е приказвал близо 14 часа. Той се е качвал на трибуната в пленарна зала тъкмо 445 пъти. Втора след него се подрежда колежката му Менда Стоянова, която оглавява бюджетната комисия в Народно събрание. За разлика от Кирилов тя е взела участие в диспути 338 пъти на общо времетраене малко над 9,50 часа. Причината Кирилов и Стоянова да са първи в листата на най-бъбривите депутати е, че през ръководените от тях две комисии минават множеството от законопроектите, които се внасят в Народно събрание. Именно Менда Стоянова изнесе тежестта при приемането на бюджета за следващата година, а Кирилов - дебатите по приемането на антикорупционния закон и измененията в този за правосъдната власт. В топ пет на най-разговорливите депутати, които интензивно вземат участие в разискванията в зала, попада и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той е взел думата тъкмо 141 пъти и е приказвал в отбрана на своите тези близо 7 часа. Плътно зад него го следва едно от остриетата на Движение за права и свободи – Хасан Адемов, който пък се е изказвал 6 часа и 11 минути. Това значи, че е излизал на трибуната 101 пъти. Класацията затваря социалистът Георги Гьоков.

От водачите на парламентарни групи след Цветанов най-вече е говорила Корнелия Нинова, която е заковала хронометъра на 4 часа и 41 минути. Соцлидерката е излизала на трибуната тъкмо 63 пъти. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е вземал думата 23 пъти и се е изказвал общо 2 часа и 58 минути. Лидерите на Движение за права и свободи и „ Воля “ Мустафа Кардайъ и Веселин Марешки пък са с съвсем изравнени „ показания “, надлежно с 2 часа и 58 минути и 2 часа и 29 минути. Марешки обаче се изказвал 72 пъти, до момента в който Карадайъ е взимал думата 23 пъти. За разлика от предходния мандат този път водачът на „ Атака “ Волен Сидеров е по-скромен със своите 1 час и 21 минути. Тази година единствено трима от депутатите не са проронили и дума за разлика от предходната година, когато са били 10. 193 депутати са задали въпроси към министрите от кабинета по време на парламентарния надзор, с което обаче не може да се похвалят останалите 47 национални избраници.

Само 6 депутати са били " порицани " от някогашния началник на Народното събрание Димитър Главчев и от неговата наследничка на поста Цвета Караянчева, демонстрира пък справката за дисциплинарните санкции, оповестена на уеб страницата на Народно събрание. Така социалистът Антон Кутев е отнесъл две забележки и едно премахване от залата. Корнелия Нинова също бе отстранена за две съвещания, а техният съпартиец Стоян Мирчев се е разминал единствено със забележка. Цвят внася единствено патриотът Юлиан Ангелов, който също си заслужил забележка.

17 обиколки на Земята по екватора са навъртели в километри депутатите със служебните си коли, заяви пък преди ден бТВ. Това значи, че те са прекарали в път над 680 000 километра. Патриотът Искрен Веселинов е навъртял близо 28 500 километра поради пътуванията си до изборния си регион в Русе. Ася Пеева от ГЕРБ е минала над 26 500 километра, с цел да посещава гласоподавателите си в Бургас, а колежката й Галя Захариева е пропътувала до Сливен малко над 25 500 километра. Същите данни демонстрират, че с изключение на в Европа, националните избраници са пътували и до по-далечни дестинации. Едни от тях са да вземем за пример Китай, Монголия и Кот д`Ивоар.

Виж всички публикации от Тихомира Михайлова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР